Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه دانشگاهیگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، رشته مدیریت بیمه از جمله رشته‌های جدید تشکیل شده در دانشگاه های کشور ماست و افرادی که تمایل دارند در این رشته تحصیل کنند باید دارای خلاقیت باشند.

در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا به معرفی و بررسی رشته مدیریت بیمه بپردازد.

معرفی رشته مدیریت بیمه

رشته مدیریت بیمه از رشته‌های جدیدی است که به تازگی در کشور ما دایر شده است و بازار کار این رشته نسبتاً خوب است، زیرا شرکت‌های بیمه به صورت دولتی خدمات را به مردم ارائه می‌کنند و در سال‌های آینده شرکت‌ها به سمت خصوصی خصوصی سازی پیش می‌روند افرادی که در این رشته تحصیل می‌کنند نمی‌توانند در آینده امیدوار باشند که بازار کار نسبتا خوبی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رشته به تخصص‌های زیادی نیاز دارد و لازم است توانایی‌های افراد که در این رشته تحصیل می‌کنند بالا باشد.

این مطلب را از دست ندهید: چگونه بهترین انتخاب را در رشته تحصیلی خود داشته باشیم؟

از جمله توانایی‌های لازمه انعطاف پذیری و سرعت عمل آن‌هاست، همچنین این افراد باید افراد مسئولیت پذیری باشند و در صورت اشتباه در کارهایشان بتوانند به جبران خسارت‌های ناشی از مشکلات شان بپردازند.

بیمه‌ها انواع متفاوتی دارند که یکی از آن‌ها بیمه‌های اجتماعی است و دیگری بیمه‌های بازرگانی، بیمه‌های اجتماعی هدفشان حفظ نیروی انسانی و نیروی کار در جامعه است در صورتیکه بیمه‌های بازرگانی هدف دیگری دارند و آن جبران خسارت‌ها و آینده نگری است.

افراد در این رشته باید دارای خلاقیت باشند و بتوانند با توجه به نوآوری در کار فعالیت‌های اقتصادی و توسعه بدهند و باعث افزایش سرمایه و حفظ نیروی انسانی در جامعه شوند فردی که در مقطع کارشناسی در رشته مدیریت بیمه و تحصیل می‌شود در واقع متخصص فنی و تجاری برای شاغل شدن در شرکت‌های بیمه در داخل و خارج از ایران هستند و وظیفه جمع آوری و تهیه اطلاعات به روز در زمینه‌های اقتصادی و تجاری و تمامی زمینه‌های مربوط به بیمه را دارند و با گذراندن هشت نیم‌سال تحصیلی که شامل چهار سال است دوره تحصیلی را به پایان می‌رسانند.

دانشجویان این رشته اطلاعات لازم و مربوط را از خلال گذراندن دروس عمومی، پایه، اصلی و اختصاصی به دست می‌آورند.

دروس اصلی مدیریت بازرگانی با هدف آشناسازی دانشجویان با مسائل پایه‌ای مدیریت بازرگانی، پژوهش عملیاتی، مدیریت تولید بیمه، حمل و نقل، بیمه آتش سوزی و خطرات طبیعی از جمله مهمترین دروسی است که دانشجویان این رشته با آن آشنا خواهند شد.

دانشجویان، پس از گذراندن دروس یاد شده و دوره کارآموزی، مدرک کارشناسی مدیریت بیمه را دریافت می‌کنند، دانشگاه‌هایی همچون تهران و علامه به ارائه این رشته می‌پردازند.

چون همه ما به نوعی این نیاز را داریم و یک عنصری هم که برای بیمه شناخته می‌شود همان مسأله تعاون و اشتراک مسائل انسان‌هاست تا در کنار هم بتوانند به یکدیگر کمک کنند، از طریق جبران خسارت یا  در زمانی که نیاز است برای آینده یک شخص تأمین سرمایه بکند، افرادی که علاقه‌مند هستند به عنوان بیمه گر یا بازاریاب در این بازار وارد شوند باید از ویژگی‌هایی برخوردار باشند که عمده‌ترین آن صداقت است.

این مطلب را از دست ندهید: انتخاب آگاهانه رشته تحصیلی محور و شعار اصلی هدایت تحصیلی است

از آن جهت که شخص باید روابط اجتماعی بسیار قوی داشته باشد تا بتواند موفق باشد، از بُعد روان شناسی هم باید روان شناس باشد و با مشکلات افرادی که به عنوان بیمه گذار یا طرف مراجعه او هستند به گونه‌ای رفتار کند که با شناخت آن‌ها بتواند نیاز آن‌ها را تأمین کند و بعد از آن خوش برخورد بودن که از لحاظ روانی در طرف مقابل، اثر بسیاری در این مورد دارد، درآمد این رشته نسبت به سایر رشته‌ها در موقعیتی که فعلاً در ایران وجود دارد خوب نیست.

این رشته‌ بسیار متنوع بوده چون با سازمان‌ها و صنایع مختلف در ارتباط است، تربیت کادر متخصص و کارشناس بیمه با هدف توسعه صنعت بیمه در ایران و جلوگیری از خروج از کشور در کنار گردآوری اطلاعات و پژوهش در زمینه‌های نوین بیمه‌ای در جهان از جمله اهدافی است که رشته کارشناسی مدیریت بیمه مد نظر دارد، دانشجویان رشته مدیریت بیمه پس از کسب مهارت‌های علمی و عملی لازم قادر به بر عهده گرفتن مناصب مدیریت‌های مختلف در زمینه بیمه در داخل یا دفاتر خارج از کشور خواهند بود.

این مطلب را از دست ندهید: کدام رشته‌های دانشگاهی بازار کار و آینده شغلی خوبی دارند؟

از سوی دیگر دانش آموختگان این رشته در صورت دارا بودن زیر ساخت علمی مناسب، قادر به انجام تحقیقات و مطالعات مورد نیاز کشور در صنعت بیمه نیز است.

واحد‌های درسی رشته مدیریت بیمه در دانشگاه مدیریت منابع انسانی پیشرفته تئوری‌های مدیریت پیشرفته تحلیل آماری مدیریت استراتژیک پیشرفته بازارشناسی و مسائل بازاریابی مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته حسابداری مدیریت تحقیق در عملیات پیشرفته اقتصاد مدیریت سیستم‌های اطلاعات مدیریت پیشرفته ریسک و بیمه بیمه اتکایی حسابداری شرکت‌های بیمه سمینار در مدیریت بیمه

آینده شغلی رشته مدیریت بیمه

فارغ التحصیلان این رشته با اطلاعات وسیعی که در زمینه‌های مختلف بازارگانی و بازاریابی، روابط انسانی و امور مالی و اقتصادی و علی الخصوص بیمه پیدا می‌کنند، به خوبی می‌توانند در سطح مدیران اجرایی در شرکت‌های بیمه به کار مشغول شوند و یا در سمت مشاور بیمه‌ای در کنار مدیران شرکت‌ها انجام وظیفه کنند که این مساله مستلزم دانش فنی بسیار خواهد بود که کار عملی دانشجویان را می‌طلبد.

این مطلب را از دست ندهید: همه آنچه که برای انتخاب رشته کنکور سراسری باید بدانید

از دیگر گزینه‌های کاری دانش آموختگان این رشته، انجام کار‌های پژوهشی و تحقیقاتی مرتبط با شرکت‌های بیمه است، اگر فارغ التحصیلان این رشته از روابط عمومی بالا و روحیه مصممی برخوردار باشند می‌توانند به عنوان عامل فروش شرکت‌های بیمه وارد بازار کار شوند که با توجه به رشد تعداد شرکت‌های بیمه، دستیابی به این گزینه راحت‌تر می‌شود هر چند رقابت در بازار را پیچپیده‌تر می‌سازد.

کسانی بیشتر به این رشته گرایش دارند که تجربه کار در صنعت بیمه را دارند و به دنبال رشد شغلی خود هستند و مشکل اشتغال ندارند که نشان از بلوغ این صنعت دارد.

البته پاپیروس به این دانشجویانی که هیچ تجربه‌ی عملی در این صنعت ندارند، توصیه می‌کند، در دوره دانشجویی حتما دانشجویان بازاریابی بیمه را حتی به صورت مقطعی، در عمل بچشند و به قول بازاریابان کهنه کار این صنعت "طعم نه شنیدن و روش‌های مقابله با آن " را بیاموزند.

چیزی که فقط و فقط از طریق کسب تجربه عملی امکانپذیر است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۴۶۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم

ابراهیم صالحی عمران، رئیس انجمن آموزش عالی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه هر زمان صحبت از ارتباط صنعت و دانشگاه می‌شود، فقط نیاز‌های صنعت و پژوهشی و طرح‌های پژوهشی گفته می‌طرح خواهد شد؛ اظهار کرد: ارتباط ۲ سویه بین دانشگاه و صنعت ملاک است و این ارتباط نباید صرفا در بعد پژوهشی دیده شود، بلکه لازم است تا تمام کارکرد‌های دانشگاه و نسل‌های دانشگاهی در قالب تصویر جامع‌تر نمایان شوند. 

وی افزود: طبیعی است که دانشگاه را سازمانی که در خلاء عمل کند و جدای از جامعه و نیاز‌های صنعتی باشد، نمی‌بینیم. یعنی، صرف اینکه در درون خود به سر ببرد و نگاهی به تحولات گذشته، حال و آینده نداشته باشد تصور غلطی است؛ چرا که دانشگاه همیشه در خدمت جامعه و نیاز‌های جامعه است. 

صالحی عمران تصریح کرد: یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخش‌های مختلف جامعه از جمله صنعت است، آمایش آموزش عالی باید مبتنی بر پاسخگوی نیاز‌های جامعه و منطقه‌ای باشد و تقسیم کار ملی در راستای رسیدن به توسعه متوازن را ببیند، این امر مستلزم اصطلاحات بسیار زیاد در مدل گسترش و توسعه رشته‌ها و سرفصل‌های آموزشی است. 

سرمایه گذاری کشور‌های پیشرفته روی رشته‌های فنی و علوم پایه

رئیس انجمن آموزش عالی ایران ادامه داد: بخش عمده‌ای از دانشجویان کشور در تعدادی از رشته‌ها تحصیل می‌کنند که آن‌ها پاسخگوی تمام نیازها، حرفه‌ها و مشاغل آموزش عالی نیست، در سال‌های اخیر کشور‌های پیشرفته و کشور‌هایی که تجربه ارتباط صنعت و دانشگاه را داشته اند، سرمایه گذاری خاصی در رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه داشته اند. 

وی گفت: کشور ما باید نظام توزیع متوازن استعداد‌ها را در راستای آموزش عالی ببیند تا استعداد‌های ایران را در بین رشته‌های مورد نیاز خاص پخش کند و روی آن سرمایه گذاری جدی انجام دهد و اسیر نیاز‌های کاذب تقاضای اجتماعی نشود. 

صالحی عمران اضافه کرد: آموزش عالی نمی‌تواند خنثی باشد و مدل گسترش خاصی برای طراحی و راه اندازی رشته‌ها در دانشگاه‌ها نداشته باشد؛ بنابراین آمایش آموزش عالی با توجه به تقسیم کار ملی می‌تواند بخش عظیم ارتباط با جامعه و صنعت حل کند، پس تربیت نیروی انسانی مرتبط با نیاز‌های صنعت امری مهم است. 

لزوم اصلاح مدل برنامه ریزی درسی آموزش عالی

وی تاکید کرد: اصلاح مدل برنامه ریزی درسی آموزش عالی برنامه مهم دیگر است که باید تحقق شود، نیاز صنعت یعنی نیاز به شایستگی ها. دانشگاه‌ها فقط کارمندان دولتی و کادر اداری دولتی تربیت نمی‌کنند و این موضوع در گذشته تاریخ آموزش عالی ایرن بوده است، یعنی دوره تامین کادر دولت از سوی دانشگاه‌ها گذشته است. دانشگاه‌های آموزش عالی باید نیروی انسانی تمام بنگاه‌های بزرگ، متوسط و کوچک را تربیت کند. 

رئیس انجمن آموزش عالی با بیان اینکه شایستگی یعنی دانش، مهارت و نگرش مبتنی بر نیاز‌های صنعت و حرفه‌ای و شغلی؛ تاکید کرد: دوران مدل برنامه ریزی درسی مبتنی بر شایستگی با مدل برنامه ریزی درسی که تعداد محدودی از استادان در اتاق در بسته دور هم جمع می‌شوند و سرفصل تعیین می‌کنند، گذشته است. هم اکنون باید ببینیم که چقدر توانسته ایم از کارفرمایان کمک بگیریم؟ یکی از ویژگی‌های ارتباط با صنعت این است که کارفرمایان، صاحبان صنایع و بنگاه‌های صنعتی و اقتصادی کوچک، متوسط و بزرگ در کنار برنامه ریزان درسی آموزش عالی بنشینند و سرفصل‌ها و نیاز‌های شایستگی‌ها و صلاحیت‌های مورد نیاز را تشخیص دهند و یک برنامه درسی و بخشی مربوط به مهارتی تدوین کنند. 

صالحی عمران اضافه کرد: چه برنامه‌ای برای توانمندسازی اعضای هیئت علمی داریم؟ آیا وزارت علوم برنامه منسجم و دقیقی برای ایجاد شایستگی‌ها در توانمندسازی اساتید دارد؟ استادان چقدر صنعت را می‌شناسند؟ چقدر در صنعت حضور دارند؟ صنایع و معادن بسیاری از کشور‌ها با وزارتین ارتباطات تنگاتنگی دارند، شاید صنعت، معدن، بازرگانی، صاحبان صنایع و خدماتی بسیاری از کشور‌ها در کنار سیستم‌های نظام‌های آموزشی حضور دارند تا بتوانند منطقی و با توجه به نیاز برنامه ریزی کنند، برنامه توانمندسازی استادان مهم است. 

هیئت امنای دانشگاه‌ها نباید اسیر وظایف اداری باشند 

وی ادامه داد: باید نگرش جدی در سیاستگذاری کلان آموزش عالی وزارت خانه‌ها و برنامه ریزی‌های استراتژیک دانشگاه‌ها و دستورالعمل‌های هیئت امنا صورت بگیرد، نباید هیئت امنای دانشگاه‌ها اسیر وظایف اداری و مالی دانشگاه‌ها باشند بلکه لازم است ارتباط وسیع صنعت و دانشگاه را از نزدیک ببینند و برای آن برنامه‌های استراتژیک تدوین کنند. 

رئیس انجمن آموزش عالی تاکید کرد: باید یک سری اصلاحات در نظام اقتصادی و تولید دیده شود، یعنی ارتباط ۲ جانبه بین صنعت و نظام‌های آموزشی زمانی برقرار می‌شود که تحول در تولید صورت می‌گیرد. رشد اقتصادی کشور و افزایش تولید ناخالص ملی کشور مهم است و باید شرایط رشد اقتصادی و توجه به تولید ناخالص ملی از حالت رکود خارج شود. زمانی آموزش عالی و جذب نیروی انسانی می‌تواند سریع‌تر و بهتر صورت بگیرد که بخش‌های صنعت و تولید فعال و پویا باشند و به وضع موجود بسنده نکنند و تحولات را در نظر بگیرند. 

صالحی عمران افزود: ورود به ویژگی‌ها و منطق تولید متغیر و مبتنی بر نیاز‌های متغیر خیلی مهم است، سیستم تولید کشور بیشتر بر تولید انبوه مبتنی است. وقتی نظام تولید مبتنی بر نظام متغییر باشد در مقابل نظام‌های آموزشی هم وادار به تغییر و تحول خواهند شد. 

رئیس انجمن آموزش عالی ایران ادامه داد: بخش صنعت نیابد خود را بی نیاز از آموزش عالی و فضای علمی حاکم بر نظام آموزشی بداند، در اینصورت نظام سنتی در دراز مدت محکوم به شکست می‌شود؛ بنابراین تحول دو جانبه و ارتباطات سنگین بین صنعت و نظام‌های آموزشی به خصوص آموزش عالی باید وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • خلیلی: طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت در کشور دنبال می‌شود
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • تصویب رشته‌های جدید دانشگاه آزاد نی‌ریز در مقطع دکتری
  • ۸ دستاورد علمی برپایی رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • بیش از ۱۲ هزار پزشک امروز با هم رقابت کردند/ ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری ۱۲ درصد افزایش می یابد
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • سرپرست حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد رشت معرفی شد
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • رقابت ۱۲۰۰۰ داوطلب در آزمون دستیاری/ اعلام حقوق دستیاران